Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február, 2020

MÁR CSAK EGY HÉT VAN A TAGFELVÉTELBŐL!

Kedves Érdeklődök! Már csak március 6. (péntek)  23:59-ig tudtok jelentkezni hozzánk. Ha még nem vagytok biztosak abban , hogy jelentkenzi fogtok és van még pár kérdésetek, akkor gyertek el kedden az első vendégelőadásunkra, amely után kötetlen beszélgetést fogunk majd tartani egy vendéglátó egységben, itt minden megkérdezhettek majd a KDSZ-ről, amit csak akartok!  Az esemény linkje:  https://www.facebook.com/events/2453740908222057/ Ha már nincs kérdésetek akkor a Csatlakoznék gomb megnyomásával eléritek tagfelvételi ívünket!  Legyetek Ti is KDSZ-esek!  Csatlakoznék!

Tárgyalás szimuláció és bevezető előadás 2020.02.25.

Kép
A II. KDSZ Kedd keretében most Tárgyalás szimulációt és egy rövid bevezető előadást tartottunk. Az eredeti program Vitakör lett volna, de sajnos Gyuri nem tudta vállalni, így új lehetőségek után kellett néznünk. Ennek érdekében elöször is az elnök úr vezetésével egy rövid bevezetést kaphattunk A kapitalizmus jövője félévbe. Ennek érdekében először megpróbáltuk közösen definiálni mi is az a kapitalizmus, majd néhány létezó definíció segítségével pontot tettünk a kérdés végére. Ezekután bemutatásra került a kapitalizmus működése egy marxi és egy schumpeteri nézőpontból. A továbbiakban a kapitalizmus szakaszolásait ismerhettük meg két fontos szakirodalmi hivatkozás alapján. Az előadás végén, pedig felmertült a kérdés: Milyen lesz a kapitalizmus következő korszaka? Egyáltalán kapitalizmus lesz-e az? Ennek megfejtésének nyomába eredünk "A kapitalizmus jövője" félév 5 vendégelőadásának a segítségével.  A bevezető előadás után Tárgyalás szimulációra került sor, amely csapatos for

Infóest 2020.02.18

Megrendezésre került az érdeklődőknek szóló Infóestünk, melynek keretében az újoncok megismerhették a szervezetünket hivatalos formában, majd ezután az Albert bárban sor kerülhetett a kötetlenebb beszélgetésre is az érdeklődőkkel.  Bízunk benne, hogy felkeltettük az érdeklődéseteket és minél többen jelentkezetek a KDSZ-be! 

Évnyitó gyűlés és Közpolfogás 2020. 02.11.

Kép
Sor került az idei első szakmai estünkre. Ennek keretében megtarottuk az Évnyitó gyűlést, ahol az Elnök Úr bemutatta a félév céljait és a tervezett menetrendet. Ezekután egy jó hangulatú Közpolfogás indult az Elnökhelyettes Úr vezetésével. Ennek folyamán az éppen aktuális témákat politikai és gazdasági témákat jártuk körül. Beszéltünk például a gyöngyöspatai kártérítések és a börtönkártérítések ügyéről is, emellett szót ejtettünk a Jobbikban és a baloldali ellenzékben történt változásokról is. Az este végén az All-in nevű kocsma felé vettük az irányt, ahol még néhány pohár sör mellett folytattuk az eszmecserét különböző izgalmas politikai ügyekről, emellett persze kötetlenebb témákról is csevegtünk. 

Elindult a KDSZ Tagfelvétel!

Kedves Érdeklődők!  Elindult a KDSZ 2020-as tavaszi Tagfelvételi időszaka. Minden szakról és karról várjuk a jelentkezőket!  Ha érdekelnek titeket a közügyek, szívesen beszélgettek politikai témákról, akkor itt a lehetőségetek belépni egy olyan diákszervezetbe, ahol minden erről szól! A KDSZ-en belül esélyetek nyílik szakmailag fejlődni a szakmai estjeinken és előadásainkon, emellett egy inspiráló baráti társaság részévé válhattok és felejthetetlen élményekkel tölthetitek meg az egyetemi éveiteket! A Csatlakoznék gomb megnyomásával eléritek tagfelvételi ívünket!  Legyetek Ti is KDSZ-esek!  Csatlakoznék!

Téli Tábor Szeged 2020.01.31-2020.02.02.

Kép
TÉLI TÁBOR SZEGED Megrendezésre került a KDSZ Téli Tábora. Pozsony után most Szegeden töltöttünk el egy felejthetetlen hétvégét. Pénteken a televíziót használva kezdtük el lejátszani és elénekelni a KDSZ himnuszait az alattunk lakók nagy örömére. Az este további részében nagy szerencsénkre a francia kártya is előkerült és a tavalyi tábor hírhedt játékát is kipróbáltuk, amely hasonlóan jól sült el. Így, tehát mindenki elég  lelkes volt, ahhoz, hogy elinduljunk a szegedi éjszaka felfedezésére. A helyszínen sikerült tárgyalásokat folyatunk a szegedi KDSZ különítmény felállításáról. Szombaton reggel könnyedén sikerült felkelnünk az ágyból az előző éjszaka homályos emlékeivel a fejünkben. A délelőtt televízió nézéssel telt. Ezekben az órákban, olyan minőségi műsorokat sikerült megnéznünk, melyeket valószínűleg rajtunk kívül senki nem nézett az országban. A végpontot a JimJam tévé megnézése adta, amely kellően beindított minket a városnéző túra elkezdéséhez. A fárasztó városnézé