Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október, 2020

Közpolfogás I. 2020.10.20.

A héten megtartottuk a félév első Közpolfogását, melynek során megvitattunk rengeteg aktuális témát, például az amerikai elnökválasztást, illetve az azeri-örmény konfliktust.  Reméljük, mindenki élvezte! 

Vitakör I. 2020.10.13.

Megtartottuk a félév első Vitakörét, amelyen immár új tagjaink is részt vettek. A vita során a kormány egy olyan javaslatot nyújtott be, amely a béreket a munka társadalmi hasznossága alapján határozná meg. A tervezet parázs vitát szült, heves szópárbajok alakultak ki az ellenzék és a kormány tagjai között. A legmeggyőzőbbnek végül a nyitó ellenzék csapata bizonyult, de nem sokkal maradt le mögöttük a záró kormánypárti csapat.  Ezúton is köszönjük a lebonyolítást a Corvinus Vitaklubnak!

I. Magyary Konferencia 2020.10.02.

Kép
Részt vettünk az I. Magyary Konferencián, ahol érdekesnél érdekesebb előadásokat hallgathattunk meg aktuális témákban, köztük három KDSZ-es előadóét is. Ezúton is köszönjük a meghívást a  Magyary Zoltán Szakkollégium nak!

Gyenge forint, erős ország? 2020.09.29.

Király Júlia, az MNB egykori alelnöke volt a vendégünk, aki a magyar jegybanki politikáról, a forint árfolyamának alakulásáról, annak okairól és jelentőségéről tartott előadást. Ezenkívül többek között szó esett még a koronavírus okozta válság kezeléséről is. Az előadás IDE kattintva visszanézhető.