Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április, 2019

KDSZ Lézerharc 2019.04.17.

Kép
Idén is megrendezésre került a KDSZ Lézerharc, a szervezetünk nagy sikerű esemény. Az előző félévből tanulva szerencsére idén mindenki figyelt a szembejövő falakra. A lézerharc helyszíne a Grund volt, ahol egy kicsi csúszás miatt, egy finom sör elfogyasztása után indultunk a terepre. A csapatok nagyon keményen küzdöttek, de mindkétszer a sárga csapat győzedelmeskedett, hiába volt minden erőfeszítés a piros csapat részéről. A játékot mindenki élvezte és egy gyors csapat fotó után el is indultunk a további közös programra. Az Andersen 2-ben folytatódott az este iszogatással, amely a végére egy őrült csocsó versenybe csapott át. Köszönjük mindenkinek, aki eljött!

Az Európai Parlamenti választások: Szakmai Est Bíró-Nagy Andrással 2019.04.16.

Kép
A közelgő EP választás tétje és Magyarország helyzete Tematikus szakmai köröket szervez a KDSZ a tavaszi félévben az Európai Unió jelenlegi helyzetéről. A tagságnak szóló alkalmak negyedik és egyben utolsó vendége Bíró-Nagy András politológus, az MTA TK Politikatudományi Intézet kutatója, valamint a Policy Solutions igazgatója volt. Bíró-Nagy András az előadását három nagyobb témacsokor köré szervezte. Először beszélt arról miben tér el az EP választás a nemzeti választásoktól, majd kitért a magyar EP választás lehetőségeire és utózöngéire, és végül azt mutatta be, hogy az új mandátumbecslések alapján milyen változás várható az EP pártcsaládjaiban. A politológus fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy ne ugyanúgy tekintsünk az EP választásokra, mint egy nemzeti választásra. Az EP választás egy ún. másodrendű nemzeti választás. Azért másodrendű, mivel nem a nemzeti fő hatalomért küzdenek a pártok és ezért egyes politikusok és választók szerint nincs is igazi tétje a voksolásnak.

KDSZ Túra 2019.04.14.

Kép
Megrendzetük az idei KDSZ Túrát, köszönjük mindenkinek, aki eljött!  Kicsit túl sokan is voltunk, máskor limitáljuk majd a helyeket. A találkozó, a létszám ellenőrzés és egy gyors kávé elfogyasztása után végülis 125 Ft/főért lejutottunk Pilisborosjenőre. A túránk elején már komoly akadályba ütköztünk, alig találtuk meg magát a túrautvonalat, de Lujza GPS hathatós segítségével végülis kikeveredtünk a megfelelő útra. Egy fura skandináv lócsaládot is megtekintettünk, melynek emos kölyke nem volt hajlandó köszönni nekünk, így tovább is álltunk gyorsan elhaladva a kálvária mellett. A túra során nem várt osztálykirándulásba csöppentünk, mely okozott egy kis forgalmi dugót. Szilárd az "ez de aranyos geci" felkiáltással üdvözölte is a gyerekeknek szervezett játékokat. A sokszínű szakálú öregúr mellett végülis feljutottunk valahogy a Teve-sziklához, a gyomrába viszont csak hátulról jutottunk be. Bár Zsófi akrobatikusságának köszönhetően előrefele is ki tudott mászni belőle.

II. Közpolfogás 2019.04.09

Megrendezére került az idei évad második Közpolfogása. Az esemény rendhagyó volt, hiszen az elején meghalgattunk egy prezentációt a szlovák helyzetről Bánki Bence, tagunk jóvoltából. Az északi szomszédunk politikai viszonyaiba való betekintés után elkezdődött a vita az EP választásokról, előzsör a magyar majd a teljes európai helyzetet vitattuk meg. A vita utolsó témája, pedig az ellenzék budapesti együtmüködésének vizsgálata volt. 

KDSZ Színház 2019.04.03.

Kép
A KDSZ idén is színházban járt a kulturálódás jegyében. A Félelem megeszi a lelket című darabot néztük meg az Átriumban. A mű felkavaró érzelmeket és vitákat váltott ki bennünk, mindenki másképp élte meg. Az egy tagunk jellemezte a legpontosabban az előadást: "Az eleje lassú volt, a közepe jó, a vége fura". A színdarab után viszont egyből mentünk is egy kis frissítő sörözésre, ahol a KDSZ bonyhádi különítményének nosztalgia estjére került sor, ami nagyon élvezetes volt, legfőképpen számukra. :D  Egy kép az előadás utánról, akit megkértünk fényképezni csak ennyit mondott: " Ez volt az estém fénypontja". Ez  KDSZ hatása... :D 

KDSZ Kvíz Est 2019.04.02.

Kép
Az Európai Uniós félévünk keretében sor került a következő KDSZ Kedd alkalomra. Az intenzív hét miatt rendhagyó módon nem a C.416-ban, hanem a törzshelyünknek számító Hordós kocsma különtermében gyűltünk össze. Az eheti szakmai programunk, így össze lett kötve egy közösségi programmal is. A szakmai esten most Európai Kvíz estet rendeztünk, melyet elnökünk vezénylet le.  A Kvíz Est lényege az volt, hogy felmérjük, ki tudja a legtöbbet, az idei év témájáról, az Európai Unióról. A játék a honfoglaló szabályait követte, így voltak benne feleletválasztós és tippelős kérdések is. Az első körben a csapatok pontokat gyűjtöttek, majd a második háborús körben egymástól tudták elvenni a pontokat a sikeres párbaj győzelmekkel, vagy támadás kivédésekkel. A játékot ezért neveztük el kreatívan Pontfoglalónak.  Az első kör után az első csapat állt nyerésre, ugyanakkor a háború után végül a második csapat nyert, akik az első forduló után még utolsóként fordultak. Beigazolódott a mondás, elsőkből