Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február, 2019

Elveszik-e a robotok a munkánkat? 2019.02.20.

Kép
A KDSZ évadnyitó rendezvényén az alábbi kérdésekre kerestük a választ: Mi is az a negyedik ipari forradalom? Tényleg elveszik-e a robotok a munkánkat? Hogyan alakítja át a gazdaságot a technikai fejlődés? Hogy állunk az Ipar 4.0-val Magyarországon? Milyen szakpolitikai intézkedések szükségesek Hazánkban, hogy a fejlődés nyertesi legyünk? A feltétel nélküli alapjövedelem lehet a jövő? Vendégeink voltak: Boda György, a Budapesti Corvinus Egyetem Üzleti Gazdaságtan tanszékének docense Masa Attila, a Robot-X Hungary Kft. Fejlesztés- és oktatás vezetője Nikodémus Antal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális Gazdaság és Innovációs Főosztályvezetője A rendezvény moderátora Losonczi Dávid volt, a BCE Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék adjunktusa. Köszönjük mindenkinek a részvételt! Kép az előadásról:

Vitaest I. 2019.02.19.

Megtartottuk az idei félév első vitaestjét. A formátum a szokásos volt és a levezető elnök személye is változatlan. Ezúton is köszönjük Nemes Györgynek a Corvinus Vitaklub elnökének a közreműködést. A téma az Európai Uniós Félévre tekintettel az EU-val kapcsolatos volt. A kormányoldalnak amellett kellett érvelnie, hogy a 2004 és azutáni uniós bővítések nem tettek jót az EU-nak és az újonnan csatlakozó tagállamoknak sem. Nehéz dolguk volt, de becsületesen helytálltak, viszont az ellenzék sem hagyta magát és nagyon belelendültek az európai bővítések védelmébe. Végülis ezt a vitát az ellenzék nyerte. De nincs miért csüggedni a kormányoldalnak sem, a következő Vtiaesten újra lehetőség lesz bizonyítani.

KDSZ Évnyitó kikapcsolódás 2019.02.13.

Sor került a KDSZ  kötetlen évnyitójára. Szerencsére sok régi tagunk is résztvett a Marximban töltött estén. A kocsmázás jó hangulatban telt, sor került persze a szokásos politikai vitákra, melyek egy jó hideg sör mellett mindig kikapcsolódást jelentenek.

Infoest 2019.02.12.

Elindult az idei tagfelvétel és sor került 2019 első Infoestjére. Szerencsére sokan jeleztek vissza, hogy érdeklődnek a KDSZ iránt és az Infoestre is nagyszámban eljöttek. Köszönjük mindenkinek!

KDSZ - Évnyitó gyűlés és Közpolfogás 2019.02.05.

Elkezdődött a félév, így megtartottuk az év első szakmai estjét, ahol bemutattuk a félév tervezett programját és egy Közpolfogásra is sor került. Az idei évet a közeledő választások miatt az Európai Uniónak szenteljük. A Szakmai Estjeink programját megtaláljátok a "KDSZ Szakmai Est" fülön.

KDSZ Téli Tábor: Pozsony 2019.02.01-03.

Kép
Túl vagyunk KDSZ első téli táborán és egyben az első külföldi utazásán is. Idén 8-an vágtunk neki a szakmai programokban bővelkedő útnak. Pozsonyba vettük az irányt, ki Flixbusszal ki pedig elhagyott szlovák utakon autóval érkezett a helyszínre. Mivel a szálláson a szabályok szerint nem lehetett alkoholt fogyasztani, így természetesen csak azt ittunk. De így is nagy telje sítmény, hogy a szállásban nem tettünk kárt, ezért mindenki dicséretet érdemel.  A táborban volt alkalmunk résztvenni különféle szakmai programokon, például a szlovák parlamenti látogatáson (bár csak az éttermet néztük meg) egyúttal megcsodálva annak patináns épületét, voltunk a Miből lehet még Nagy Morva emlékművet csinálni? című várbejáráson és A nagy pozsonyi étterem túrán, ahol volt lehetőségünk összehasonlítani több étterem választékát és árait. A túra során sok mindenre fény derült, például, hogy hol hagytuk el Petit és az is napvilágott látott, hogy Zsombor nélkül nem lehet Tescoba menni. Nagy tanulsága a bu