KDSZ Téli Tábor: Pozsony 2019.02.01-03.

Túl vagyunk KDSZ első téli táborán és egyben az első külföldi utazásán is. Idén 8-an vágtunk neki a szakmai programokban bővelkedő útnak. Pozsonyba vettük az irányt, ki Flixbusszal ki pedig elhagyott szlovák utakon autóval érkezett a helyszínre. Mivel a szálláson a szabályok szerint nem lehetett alkoholt fogyasztani, így természetesen csak azt ittunk. De így is nagy teljesítmény, hogy a szállásban nem tettünk kárt, ezért mindenki dicséretet érdemel. 
A táborban volt alkalmunk résztvenni különféle szakmai programokon, például a szlovák parlamenti látogatáson (bár csak az éttermet néztük meg) egyúttal megcsodálva annak patináns épületét, voltunk a Miből lehet még Nagy Morva emlékművet csinálni? című várbejáráson és A nagy pozsonyi étterem túrán, ahol volt lehetőségünk összehasonlítani több étterem választékát és árait. A túra során sok mindenre fény derült, például, hogy hol hagytuk el Petit és az is napvilágott látott, hogy Zsombor nélkül nem lehet Tescoba menni. Nagy tanulsága a bulinak, hogy nem jó ismerkedési taktika, ha megmondod, hogy Budapestről vagy és az is biztossá vált, hogy a kártyás ivós játékot és a power hourt nem érdemes egymás után játszani, mert annak rossz vége lesz. A tábor magasságbeli kilengése figyelemreméltó nemzetközileg is, hiszen táncoltunk a negyediken és söröztünk a földalatt.
Nagy hiányosságnak észeleltük Pozsony gyér Laci konyha ellátottságát, ezen északi szomszédainknak mindenképp változtatni kell.
A Téli Tábor főtámogató partnere a Tinder volt, bár ez matcheket csak Lujzának hozott, a többiek hiába fogyasztották a lájkokat.
Összeségében, tehát idén is erősen kezdtük a félévet, ki sörrel, ki borral, ki Neo Citránnal, és azon leszünk, hogy a kezdődő szemeszter is legalább olyan mozgalmas legyen, mint a tábor.