KDSZ Kvíz Est 2019.04.02.

Az Európai Uniós félévünk keretében sor került a következő KDSZ Kedd alkalomra. Az intenzív hét miatt rendhagyó módon nem a C.416-ban, hanem a törzshelyünknek számító Hordós kocsma különtermében gyűltünk össze. Az eheti szakmai programunk, így össze lett kötve egy közösségi programmal is. A szakmai esten most Európai Kvíz estet rendeztünk, melyet elnökünk vezénylet le. 
A Kvíz Est lényege az volt, hogy felmérjük, ki tudja a legtöbbet, az idei év témájáról, az Európai Unióról. A játék a honfoglaló szabályait követte, így voltak benne feleletválasztós és tippelős kérdések is.
Az első körben a csapatok pontokat gyűjtöttek, majd a második háborús körben egymástól tudták elvenni a pontokat a sikeres párbaj győzelmekkel, vagy támadás kivédésekkel. A játékot ezért neveztük el kreatívan Pontfoglalónak. 
Az első kör után az első csapat állt nyerésre, ugyanakkor a háború után végül a második csapat nyert, akik az első forduló után még utolsóként fordultak. Beigazolódott a mondás, elsőkből lesznek az utolsók. A játék nagyon szoros volt mindenki nagyon komolyan vette bár arra a kérdésre mennyii békalábat importál az EU Ázsiából senki sem tudott válaszolni. A győztes értékes nyereményekkel és a dicsőséggel térhetett haza. A Kvíz lezárulta után csocsóbajnokság és kötetlen beszélgetés következett, ahol felidéztük a KDSZ tábori sztorijait. 

Néhány kép az eseményről: