KDSZ Nyári Tábor 2020.07.10.- 07.12.

KDSZ Tábor Elnökségi Összefoglaló

Véget ért a KDSZ Alsóörsi Nyári Tábora, reméljük mindenki jól érezte magát és kellően bevonódott a KDSZ magas szintű kulturális közegébe!
Mindenekelőtt köszönjük a szervezést Gergőnek, a szállást (és a későbbi porondmesterséget) Áronnak és mindenkinek, aki tevékenyen résztvett abban, hogy ez a felejethetetlen tábor megvalósuljon.

Az idei táborban is - az előzőekhez hasonlóan - sokszínű szakmai programokat szerveztünk, ilyen volt például a "A Tekergő Katica, avagy a minőségi vasúti szolgáltatások" című nagy sikerű előadásunk. Ezenkívül megrendezésre került a "Airbnb és lakáspiaci helyzet Magyarországon" című kerekasztalbeszélgetésünk is. Szombat reggel sort kerítettünk a Kossuth Rádió Reggeli Krónika elemzésére is, illetve egy minőségi podcastot is meghallgattunk, bár ez utóbbi kettőt voltak, akik inkább kihagyták volna. Vasárnap reggel résztvettünk a "Nagy kampánydal elemzés" címmel meghirdetett szakmai körön is. Utolsóként, pedig a "Hogy lett Marxból Kisfaludy?" című szakmai kiránduláson vehettünk részt, ahol bektekintést nyerhettünk az alsóörsi utcaátnevezések rejtélyes történetébe.

A szakmai programok mellett természetesen sport foglalkozásokból sem volt hiány. A Balaton habjaiban a méltán elismert "Három labda és egy frizbi dobálás" nevű sportot űztük és cicázásra is sort kerítettünk. A tavalyi táborhoz hasonlóan idén is megrendezésre került a "Széktörő Olimpia", ahol sikerült túlszárnyalnunk a tavalyi rekordot, így 3 KDSZ-díjt is ki tudtunk osztani, emellett többször is sor került a már hagyományosnak számító "Közös helikopterezés"-re. Nagy sikerű sport program volt még a "Hogy ne fújjon el a szél?". Ezenkívül éjszakai futó versenyt is rendeztünk, bár csak egy résztvevővel, így komoly küzdelem árán, de Peti lett a győztes.

A sport mellett a játékokra is nagy hangsúlyt helyeztünk, így Aranyásó kiképzésben is résztvehettünk, illetve egy fél Gyilkosost is sikerült megrendeznünk. A hagyományokhoz híven Activity-t is játszottunk, ahol a Brezsnyev szemöldöke és a Sziporka (amit még mindig senki nem vállalt magára) feladványok mellett Máté nagy sikerű Magyar Gárda elmutogatását is átélhettük, ahol hosszú percekig szivárvány színű napernyővel való menetelést láthattunk. A táborban a hagyományos ivós játékunkra is sor került, amely szerencsére idén nem vezetett olyan mélységekbe, viszont az újonnan kitalált "Úristen ez mekkora szám" illetve az "Ezt mind meg kell inni" című ivós játékok a Whisky-Fanta egyedi ízével körítve elvezettek egy új dimenzióba.

Természetesen a táborban a kulturális továbbképzéssel is foglalkoztunk, ez a zenei válogatásunkban is meglátszott. Talán el lehet mondani, hogy végighallgattuk a 90'es évek összes magas minőségű zenéjét, és el is énkelük azokat, amelytől valószínűleg nem csak a ház, de egész Alsóörs dübörgött. 

Összességében, tehát egy óriási táboron vagyunk túl, amelyet összefoglalni is nehéz, például még meg sem említettem a vonat lekésést. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát és kellően átérezte a KDSZ-esség egyedülálló élményét.